Bygga om hemmaSnickra

5 tips när ni ska flytta isär

Att flytta isär är inte alltid så enkelt. Det finns mycket att tänka på både praktiskt och känslomässigt. Men det går faktiskt att ta sig igenom en separation på ett smidigt och produktivt sätt, även om det verkar svårt för stunden. I den här artikeln får du 5 tips på hur du går igenom separationen på ett enklare och bättre sätt!

  1. Tillåt dig själv att känna som du gör

Oavsett om du är gift eller sambo är en separation utmanande. Livet förändras på ett radikalt sätt och det medför oftast en rad olika känslor. Kanske råder vänner och familjemedlemmar dig att bara “släppa det” och gå vidare, men det är inte alltid så enkelt. Tillåt dig själv att vara ledsen, arg eller vad du än känner. När du accepterar dina känslor blir det betydligt enklare att ta dig igenom dem och gå vidare i livet.

  1. Fundera på vad du vill göra härnäst

När livssituationen förändras kan man enkelt känna sig osäker på vilken väg man vill gå. Ska du köpa eller hyra ett nytt boende? Vill du vara kvar i samma stad, eller är det en bra tid att flytta till en ny, spännande plats? Du kanske alltid har drömt om att flytta till London? Då kan det vara ett bra läge att följa drömmen nu! En separation känns ofta jobbig, me

n se det från den ljusa sidan. När du är singel har du mer frihet att röra dig och prova saker du inte kunde när du hade en relation.

  1. Stärk kontakten med nära och kära

När du går igenom en stor förändring, framför allt en jobbig sådan, är det bra att hålla kontakten med familj och vänner. Det är viktigt att

ha någon att prata med som inte dömer och kritiserar, utan som lyssnar. Ibland kan man känna för att vara ensam och visst kan det vara bra, men det är viktigt att inte bli isolerad. Att sitta ensam och vara ledsen kommer inte hjälpa dig att gå vidare.

  1. Skaffa en ny hobby

En sport eller annan intressant aktivitet är bra av flera anledningar. Förutom att du träffar nya människor och kan skaffa nya vänner får det dig även att leva i nuet. Dessutom lär du dig något nytt, exempelvis att dansa salsa, måla eller lära dig ett nytt språk.

  1. Planera din ekonomi

De flesta par som lever tillsammans har delad ekonomi. En separation kan därför ha en stor påverkan på din ekonomi, framför allt om du skulle arbeta deltid eller liknande. Därför är det rekommenderat att se över din ekonomi så snabbt som möjligt när diskussionen om separation dyker upp. Lägg undan så mycket som möjligt så att du har en ekonomisk trygghet.