Därför bör du välja flyttservice

Att flytta är en del av livet. I de flesta fall ser vi fram emot att flytta till den nya bostaden, som på olika sätt är bättre än den gamla. Samtidigt medför en flytt alltid mycket arbete som kan vara slitsam och svår att klara av själv. Många väljer därför att anlita flyttservice – boka flyttfirma stockholm – och på så vis göra det enklare för sig. Nedan tittar vi på varför även du kan ha stor nytta av flyttservice!

Dela upp arbetet
När du anlitar flyttservice behöver du inte göra allt arbete själv. En flyttfirma kan hjälpa dig med alltifrån packning av känsliga saker till demontering av stora möbler och flyttstädning. Du kan alltså själv bestämma hur mycket de ska hjälpa dig med och be om en skräddarsydd offert enligt just dina önskemål. Oavsett hur stor del av arbetet du vill överlåta till flyttfirman kan du vara säker på att flytten blir betydligt enklare för dig.

Dra nytta av RUT-avdraget
Visste du att du kan få en sorts rabatt när du anlitar en flyttfirma? RUT-avdraget är tillgängligt för dig som bor och betalar skatt i Sverige. Det kan uppgå till max 50 000 kronor per person och år. Du kan använda avdraget även för flyttservice och på så vis minska kostnaden ordentligt. Därför behöver du inte oroa dig för kostnaden att anlita en flyttfirma.

Undvik stor fysisk ansträngning
Det är ingen nyhet att en flytt innebär tunga lyft. Att själv eller tillsammans med din partner bära alla flyttkartonger, möbler och annat som ska flyttas är inte enkelt. Framförallt om de ska flyttas upp och ned för våningen i villan eller från lägenheten. Det är en stor påfrestning för kroppen som kan resultera i felbelastning och skador på till exempel rygg, nacke och knän. Om du väljer flyttservice bär du bara så mycket du själv tycker att du orkar. Du har inte samma press på dig att bära även när det inte känns bra längre.

Slipp ringa vänner
Ibland kan det var frestande att ringa några kompisar inför en flytt. Det kan fungera om ni är riktigt unga och kompisarna saknar familj. Att be en tvåbarnsförälder att spendera hela lördagen med att hjälpa dig flytta är däremot inte så roligt. Kompisen kanske ställer upp för din skull, men samtidigt blir du skyldig denne en tjänst.

En annan aspekt är att alla kanske inte är i så bra form och dessutom är ovana vid att bära tungt. Om en kompis eller släkting skulle skada sig under flytten kan det uppstå en otrevlig situation som kan påverka er vänskap. Med flyttservice behöver du inte oroa sig för det här.