Flytthjälp

Tips när du ska flytta

En flytt innebär en hel del jobb. För att underlätta för dig och alla inblandade är det bra att planera och förbereda flytten.

Att flytta är ett enormt projekt som kräver eftertanke. När du ska flytta ska hela ditt hem packas ner i flyttkartonger. För att göra hela processen enkel är det fördelaktigt att börja i god tid innan du ska flytta. Du behöver även bestämma dig om du ska anlita en flyttfirma eller flytta själv. Utöver själva flytten behöver du även tänka på att säga upp eller flytta försäkringar, abonnemang och avtal.

Flyttfirma eller flytta själv
Det första som är bra att börja med när du ska flytta är att boka flytthjälp. Oavsett om du vill anlita en flyttfirma eller ska hyra släp är det viktigt att bestämma detta tidigt. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Om du anlitar en flyttfirmaigöteborg.se så slipper du bära tunga kartonger och möbler och sparar på din kropp. Men det kostar oftast en slant att anlita flyttfirma. I fall du vill anlita en flyttfirma är det en god idé att göra en viss research innan du väljer flyttfirma. Då ökar du chanserna att hitta en riktigt bra flyttfirma. Om du ska flytta själv kan du komma billigare undan men det är bra att få hjälp av vänner och bekanta. Tänk på att fråga dem i god tid om hjälp. Det kostar dig även mycket tid.

Börja packa i tid
Nästa steg är att planera packningen. Fixa flyttkartonger och börja med packningen i god tid, den tar oftast längre tid än du kan tro. Du kan med fördel börja packa sakerna du har i källare och förråd, dessa använder du inte dagligen och kan ligga i kartonger ett tag innan flytten. Samtidigt som du packar är det bra att försöka rensa. Sälj, släng eller ge bort saker som du inte längre använder eller behöver. Ju mindre du behöver flytta desto bättre är det. Tänk på att inte packa för tungt. Flytten blir faktiskt både enklare och säkrare om du inte packar för tungt. Det är bättre att införskaffa några extra flyttkartonger.

Planera flyttstädningen
När du planerar din flytt är flyttstädning något som du bör tänka på. Fundera över om du själv vill flyttstäda eller om du ska anlita en städfirma. Att anlita flyttstädning är det många som föredrar. Att städa är både ett fysiskt och tidskrävande arbete. Tänk på att välja städfirma med omsorg om du vill ha flyttstädning.

Flyttdagen
En av de viktigaste sakerna att planera är själva flyttdagen. Ha en bra plan för när flytten ska starta och i vilken ordning allt ska ske. Avsätt med fördel minst en dag för själva flytten. När du strukturerar upp flyttdagen kan du spara tid, energi och tålamod.